Ciorba de fasole cu coasta afumata

de claudiaO in Ciorbe, 19 Noi 2014 | 7054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe micuta
  • 2 buc morcov
  • 2 buc pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 buc ardei capia rosu
  • 2 lingurite cu cimbru
  • 3--4 linguri pasta de tomate
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu coasta afumata:

Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece peste fasole, 1 lingurita cu bicarbonat, 1 cu zahar si 1 lingurita de ulei (am pus doar o lingurita, din cauza ca am si afumatura).

Taiem coasta in bucati, o spalam si o punem peste fasole. Punem capacul si lasam vreo 20 minute sa fiarba sub presiune. Dupa 20 minute, depresurizam oala lasand sa curga apa rece peste ea cateva minute, apoi adaugam legumele curatate in prealabil si taiate cubulete. Adaugam sare si cimbru si lasam la fiert sa se patrunda si legumele. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam vreo 5 minute pe foc.

La servire adaugam tarhon din otet, si cine doreste poate adauga chiar si otet - mie una imi place dulce.

Noi am servit ciorba alaturi de o salata de ceapa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu coasta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]