Ciorba de iepure

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2010 | 27146 vizualizari

 

Este o ciorba foarte aromata si gustoasa, putin acrisoara excelenta pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui, mai osoasa),
  • un morcov mare dat pe razatoare,
  • o ceapa,
  • o jumatate de telina,
  • un sfert de praz,
  • o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete,
  • 2 rosii decojite,
  • 4-5 cartofi taiati cubulete ,
  • o crenguta de cimbru,
  • 300 ml smantana,
  • sare, piper,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin bors magic,
  •  leustean maruntit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure:

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant.

Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele .

 Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de carne si legumele, apoi adaugam condimentele, 4 l de apa rece si o crenguta de cimbru si punem la fiert. Pentru aceasta operatiune au am folosit oala sub presiune si am lasat sa fiarba de cand am inchis supapa timp de 40 de minute. Dupa aceea am deschis oala si am adaugat cartofii taiati cubulete si rosiile decojite si am mai lasat sa fiarba  normal, nu sub presiune timp de 15 minute. Telina fiarta bucati am facut-o cu robotul si am adaugat-o inapoi la fiert, da un plus de aroma si consistenta ciorbei.  La sfarsit am adaugat 300 ml de smantana si am acrit-o cu putin Bors Magic si am adaugat dupa ce am inchis focul o mana de leusean maruntit.  Este o ciorba deosebita pe care o recomand cu placere, va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]