Ciorba de pui

de Lau in Ciorbe, 26 Mai 2017 | 9065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de pui
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 bucata praz
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 lamai
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui:

Pieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui.

Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa; cand incepe sa fiarba, adaugam legumele tocate marunt, condimente dupa gust.

Dupa cca. 10 minute, adaugam pieptul de pui pe care l-am taiat suvite subtiri, lasam sa fiarba pana ce legumele si carnea sunt fierte.

Oprim focul si lasam sa se raceasca 10 minute. (sa se linisteasca)

Intre timp, batem galbenusurile cu smantana, uleiul de masline, usturoiul pisat, adaugam cate un polonic de supa, pana ce ajunge la temperatura ca cea din oala (pentru a nu se branzi), amestecam bine, dupa care adaugam amestecul in oala cu supa..

Potrivim cu zeama de lamaie, dupa gust si patrunjel verde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de pui dreasă cu smântână