Aduc și rețeta clasică pentru cojile de nuci.
Pentru diversificare se pot adăuga în aluat nuci/fistic/migdale măcinate fin sau pudră de cacao.
Pentru aceste Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute, ai nevoie de ingredientele urmatoare: unt, faina, oua, zahar.
Cum se prepara aceste Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute
Untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie se pun într-un cistron și se omogenizează cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.
Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.
Adăugăm făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.
Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.
Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.
Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.
Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.
Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă și se umplu cu cremă la alegere sau simplu cu dulceața combinată cu firimiturile de la coji.
Încearcă și rețeta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau rețeta de Corabioare cu untură, delicioase și fragede.
Spor, răbdare și poftă bună!
1
se pot umple simplu doar cu dulceata, dupa gustul fiecaruia