Conopida pane

de trifadalia in Mancaruri de legume, 26 Iun 2018 | 3723 vizualizari

 

De la conopida se consuma doar floarea care este formata din mici buchetele.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc de conopida
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda.

Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci.

Se fierbe aproximativ 20 de minute in apa clocotita cu sare si lapte care o albeste si nu o lasa sa se innegreasca. Daca se fierbe prea mult, se zdrobeste. Dupa ce se fierbe, se scoate la scurs si se condimenteaza cu piper si sare ( daca mai este cazul), apoi se lasa sa se raceasca.

Dupa ce se raceste, se da prin faina si ou, apoi se pune la prajit in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]