Coq au vin

de Furnicuti in Pui, 29 Mar 2011 | 5022 vizualizari

 

O mancare simplu de pregatit si mai ales extraordinar de buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui dezosat
  • 2 pulpe
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 2 gulii
  • 400 ml vin
  • 1 lingura faina
  • 1 frunza dafin
  • 2 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel 
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coq au vin:

Taiem pulpele pe jumatate, iar pieptul il taiem in bucati destul de mari, cat sa fie aproximativ egale. Presaram sare si piper peste bucatile de carne si le tavalim prin faina. Incingem 2 linguri de ulei intr-un wok sau o cratita mare. Prajim carnea pentru cateva minute, cat sa se coaguleze. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si un pahar mic de apa. Cand ceapa devine albicioasa, adaugam morcovii taiati fasii, guliile taiate cubulete, vinul si frunza de dafin.

Acoperim si lasam la foc mic pentru 40 - 45 minute, amestecand din cand in cand, pana sunt fierte toate ingredientele. Dupa ce stingem focul, scoatem frunza de dafin din mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute la cuptor