Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

de katty in Porc, 18 Noi 2017 | 3332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc (1,5kg) cu grasime si sorici
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 200 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura pasta de tomate
  • paprika iute si afumata
  • chili
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise:

Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam  peste noapte, intorcand-o periodic.

Dam tava  la cuptor pana carnea se inmoaie. Daca este nevoie, mai adaugam putina apa calduta. Cand zeama a scazut de trei sferturi,  luam capacul. Amestecam intr-un castron pasta de rosii cu gemul de caise, chilli si paprika. Cu o pensula, intindem amestecul format. Din cand in cand, mai stropim cu sosul din tava si mai punem din amestecul de gem si pasta de tomate pana sosul  scade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc inabusita