Cozonac cu rahat

de mena29 in Dulciuri, 11 Iun 2011 | 6501 vizualizari

 

Penrtu ca lui Marius,sotul meu, ii place foarte mult cozonacul si pentru ca maine sunt rusaliile,am hotarat sa fac doi cozonaci cu rahat.
Eu fac de cele mai multe ori cozonacul cu rahat deoarece acesta nu-i provoaca arsuri la stomac lui Marius.
Din punctul meu de vedere,cozonacul este un dulce foarte usor de facut.
Eu pun reteta pentru un cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 150 ml lapte
  • 4-5 linguri lapte pentru inmuiat drojdia
  • 100 gr margarina sau unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 150-200 gr rahat
  • 2-3 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • 1 ou pentru uns cozonacul deasupra cu pensula
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Cernem faina,batem ouale intregi cu zaharul si sarea.

Incalzim laptele cu vanilia si coaja de lamaie.

Dizolvam drojdia in cele 4-5 linguri de lapte caldut.

Frecam margarina spuma.

Facem o adancitura in faina,punem drojdia dospita,laptele caldut,ouale si margarina si framantam foarte bine.Spre final adaugam uleiul si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe mana.

Lasam aluatul acoperit la loc cald sa dospeasca cca 60-90 min.

Intindem o foaie cu mana,punem rahatul taiat cubulete si rulam dupa care punem in tava,ungem cu ou batut si mai lasam sa dospeasca 15 min. la loc cald,timp in care aprindem cuptorul.

Coacem la foc potrivit aproximativ 40-50 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]