Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty in Dulciuri, 21 Apr 2018 | 4586 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 albus+1 lingura apa
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat

Umplutura

  • 200 gr branza dulce
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 320 gr faina
  • 50 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara:

Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru cel putin 1 ora. Impartim aluatul in 4 parti egale.
Intindem fiecare parte, pe rand pe un blat de lemn usor infainat, sub forma de cerc.
Batem albusul cu apa si ungem aluatul bine.


Amestecam intr-un castron nucile, zaharul si scortisoara.
Presaram  peste aluat, lasand mijlocul liber. Cu dosul lingurii presam usor umplutura sa adere mai bine la aluat. Cu un cutit special sau cu unul bine ascutit impartim aluatul mai intai in 4, apoi fiecare parte in alte 4 parti, obtinand astfel 16 triunghiuri. Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf, formand cornulete. 
Asezam cornuletele intr-o tava, pe hartie de copt (vom obtine 2 tavi mari, de cuptor). Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc.
Scoatem tava si lasam cornuletele sa se racoreasca, apoi le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Floare cu mere, nuca si scortisoara