Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,oprim 3 linguri care le amestecam cu cacao si apa,turnam deasupra si cu furculita amestecam.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scoitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem blatul in 4 felii.
Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine ferma,adaugam cafeaua dizolvata in amarreto,omogenizam
Crema cu napolitane-mixam frisca cu smantana pana ce devine ferma,adaugam napolitanele rupte bucati,esenta de rom si omogenizam
Ansamblare-asezam prima foaie-insiropam cu 100 ml de amarreto amestecat cu putina apa minerala,adaugam 1/3 crema de cafea-a 2 foaie blat-insiropam-crema cu napolitana-a 3 foaie de blat-insiropam-1/3crema de cafea-a 4 foaie de blat-insiropam -imbracam tortul cu crema de cafea ramasa si dam la rece 30 min.
Imbracam tortul cu frisca si decoram cu ciocolata topita cu 100 ml frisca