Dovlecei umpluti

de anca_rm in Porc, 17 Oct 2013 | 4319 vizualizari

 

O alternative la sarmale :)

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei (eu am folosit 2 dovlecei si 2 vinete )
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • marar verde tocat
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 150 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei de floarea soarelui

Pentru servit -smantana

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se spala si se curata dovleceii.

Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga.

Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop .

Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa devina transparenta, apoi se adauga o parte din miezul scos din dovlecei , carnea , ardeiul  si le lasam sa se caleasca putin .

Oprim focul si lasam sa se racoreasca.

Se adauga oul si condimentele.

Adauga verdeata tocata marunt si se framanta bine.

Se umplu dovleceii cu carne , deasupra se aseaza o feliuta de rosie .

Se aranjează in tava unsa cu ulei.

Printre dovleceii umpluți se pune si restul de miez si se toarna sucul de rosii.

Se da la cuptor (sau se poate lasa sa fiarba pe foc ).

Se adauga apa calduta daca mai este nevoie.

Se servesc cu smantana.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Roşii, dovlecei şi ardei umpluţi