Azi va propun o dulceata aromata si foarte buna . Este acrisoara si usor amaruie dar pastreaza aroma fructelor . Acele fructe mici de un rosu frumos si intens pe care este imposibil sa le ignori, si sa le ignori calitatile .
Merisoarele le curatam de codite si frunzulite , daca este nevoie .
Le spalam intr-o strecuratoare cu apa rece si le asezam intr-un castron . Peste ele punem zaharul si stoarcem zeama de lamaie . Amestecam si le lasam sa stea asa cel putin 1 ora .
Ele prin fierbere se vor sparge si isi vor lasa sucul .
Le punem pe foc mic si amestecam din cand in cand daca aveti oala antiaderenta , daca este oala normal atunci trebuie sa amestecati mai des.
Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa suficient si arata ca si cum s-ar lega . Punem pe o lingura cateva picaturi si vedeti cum se comporta cand se raceste .
Eu am lasat-o la fiert cam 30 minute .
Calda o turnam in borcanele curate , punem capacul si le asezam cu capacul in jos .
Cand sunt reci le asezam frumos in camara si le lasam sa se odihneasca .