Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 29 Ian 2018 | 4676 vizualizari

 

  O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si explicat mai jos :D Dragostea trece prin stomac. Fa-i barbatului o fasole boabe buna cu afumatura si este cel mai fericit.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg jambon proaspat de porc
  • 500 gr piept de porc afumat
  • 500 gr fasole alba boabe
  • 300 gr rosii [ congelate
  • 100 gr ulei
  • 1 lingurita boia rosie dulce
  • 3 carnaciori
  • 3 cepe
  • 3 tije telina
  • 3 linguri pasta rosii
  • 3 ardei Kapia copti [ eu am avut din congelator]
  • 1 telina mica
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman:

  1. Jambonul si pieptul afumat se spala bine.
  2. Spalati si boabele de fasole.
  3. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa.
  4. Puneti din nou la fiert obligatoriu cu apa calda. Fierbeti 45 minute. Sarati usor.
  5. Spalati si curatati legumele.
  6. Tocati cuburi ceapa si telina.
  7. Taiati marunt ardeii kapia.
  8. Feliati tijele de telina.
  9. Taiati marunt rosiile.
  10. Rasturnati fasolea cu zeama in vasul roman.
  11. Asezati printre fasole jambonul, carnaciorii [ erau doar cativa in frigider, asa ca i-am folosit ] si pieptul de porc feliat.
  12. Caliti in ulei, intr-o tigaie, ceapa, ardeiii si telina.
  13. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati boiaua, rosiile si pasta de rosii.
  14. Adaugati o cana de apa si omogenizati amestecul.
  15. Turnati in vasul roman amestecul din tigaie.
  16. Condimentati cu piper si cimbru uscat si maruntit.
  17. Puneti capacul pe vasul roman si dati la cuptor la 180 grade C, timp de o ora.
  18. Verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat tot lichidul. Daca este nevoie, completati cu apa.
  19. La sfarsit, gustati si sarati/ piparati daca este nevoie.
  20. La servire, pentru aspect, adaugati ceapa verde sau patrunjel verde pe deasupra.

                   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Vasul roman se pune sa stea cu apa cel putin cu 30 minute inainte de al introduce la cuptor. Aceasta operatiune este necesara pentru ca sa intre apa in porii vasului si acesta sa nu se crape la caldura din cuptor.

2

Sarati usor, afumatura contine deja sare.

3

Serviti fasolea la vas roman cu muraturile casei. Noi am avut varza murata si moare.

4

La sfarsitul prepararii,  gustati si sarati/ piparati daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pastai galbene, cu sos alb