Friptura de porc cu carnaciori

de mihaelar63 in Porc, 13 Apr 2020 | 2142 vizualizari

 

 Am dorit sa prepar ceva bun , gustos si rapid . Tocmai am primit carnaciori proaspeti dar prea putini , asa ca a pus langa ei si care si am preparat o friptura rumena de toata frumusetea . Garnitura este la alegere. Noi din motive bine intemeiate am pus alaturi doar o salata !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carnati subtiri de porc -proaspeti
  • 300 gr ceafa de porc
  • 300 gr pulpa de porc
  • 2 cepe verzi
  • 2 usturoi verde
  • 1 lingurita cimbrisor uscat maruntit
  • boia dulce de ardei
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu carnaciori:

  1. Carnea se taie felii si se asaza in tava.
  2. Deasupra puneti carnaciorii subtiri .
  3. Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava .
  4. Adugati cimbrisor , sare , piper si boia .
  5. Se toarna apa , cat sa acopere toate ingredientele .
  6. Nu am mai pus ulei , fiind suficienta grasimea eliberata la coacere .
  7. Se da tava la cuptor acoperita cu o folie de aluminiu timp de o ora .
  8. In ultima parte a coacerii se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca frumos friptura .
  9. Friptura de porc se serveste cu garnitura si salata preferata .

                                               Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

In ultima parte a coacerii se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca frumos friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor