Friptura de rata la cuptor

de mihaelar63 in Rata, 18 Iul 2014 | 25144 vizualizari

 

Doua picioruse de rata si pieptul ei au fost protagonistele unei cine reusite .

Rata cuminte si gustoasa de casa :D . Nu are cum sa fie rea .

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare + pieptul de la rata
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei Kapia
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei susan
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • cimbru
  • menta
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata la cuptor:

Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne .

Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru .

Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica .

Puneti carnea la frigider 1-2 ore sa se marineze .

Curatati si spalati legumele . Taiati julien ardeiul si cubulete ceapa.

 Puneti legumele peste carne si presarati pe deasupra cu pudra de ghmbir .Turnati in tava vinul .

Tava se infasoara bine in folie de aluminiu si se da la cuptorul incins  45 minute .

Dupa trecerea a 45 min. se indeparteaza folia si  rata se lasa inca 15 minute pentru rumenire .

Feliati pieptul de rata .

Serviti friptura de rata calda alaturi de garnitura preferata .

Din motive,, personale '' noi am avut langa doar salata de varza . :D

TIPS-URI

1

Daca marinati carnea rezulta o friptura mai frageda si mai aromata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:44

Foarte apetisanta

simona72 1

19.07.2014, 08:54

Ce bunatate!!

mihaelar63 1

19.07.2014, 16:51

Va multumesc pentru aprecieri . Carnea de rata este delicioasa mai ales daca oratania este crescuta la curte . Am preparat-o ne-pretentios , si vad ca mi-a iesit , atat gustul cat si prezentarea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu sos de vin rosu