Gem asortat

de susu in Dulceata / Gem, 17 Sep 2012 | 7203 vizualizari

 

reteta proprie, a iesit o nebunie

 

INGREDIENTE

  • 2 kg si ½ fructe (600 gr caise, 400 gr mere acre, 1.200 gr piersici, 300 gr prune)
  • 800 gr zahar (330 gr/kg de fructe)
  • Zeama de la 1 lamaie
  • Vanilie
  • Cuisoare 2 buc
  • Ghimbir confiat, praf sau proaspat, 2 bucatele
  • Un praf de scortisoara
  • Un praf de cardamom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem asortat:

Se aseaza fructele spalate si taiate bucati potrivite un rand de fructe unul de zahar, se acopera si se da la rece pana a doua zi cand se pune pe foc mic impreuna cu condimentele inca de la inceput. Se amesteca mereu in el sa nu se prinda si spre sfarsit se adauga lamaia care este un bun conservant. Mie imi plac gemurile mai acrisoare si in afara de lamaie oricum nu folosesc nimic altceva la conserve. Se tine pe foc pana se ajunge la consistent dorita, mai legat sau nu. Se pune in borcane sterilizate si uscate. Se tin la cald pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

17.09.2012, 19:50

iry-gabriela 1

17.09.2012, 20:09

cred si eu ca a iesit o bunatate cand ai pus atatea fructe si arome

Sim0na 1

17.09.2012, 22:09

Ce combinatie faina!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]