Gem de corcoduse rosii

de cristinutanicolita in Dulceata / Gem, 19 Iun 2018 | 4254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2, 5 kg corcodușe rosii
  • 1, 5 kg zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse rosii:

Alegem corcodușe cât mai coapte. Le spalam si le alegem de sâmbure.

Punem corcodusele intr-o cratiță și adaugam zahărul.  Amestecam si le lăsăm câteva ore sau peste noapte, pana se topeste zahărul. 

Fierbem gemul la foc mic, amestecând cât mai des.

Punem gemul in borcane si il sterilizam.

TIPS-URI

1

Corcodusele le-am cantarit după ce le-am scos samburii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

20.06.2018, 09:33

Gem nu am facut, dar compot da si mi-a placut mult gustul si culoarea! Multa munca la scos samburii care sunt tare lipiti de fruct, asa ca felicitari pentru rabdare! Grozav!

Gherca Daniela 1

20.06.2018, 15:50

Bun, bun!

Rocsi 1

20.06.2018, 20:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de mure