Gem de pere cu mere

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 28 Aug 2011 | 18534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pere
  • mere ponice
  • zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere cu mere:

Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce).

Se curata perele de coaja apoi se spala. Se taie in patru si se scobeste mijlocul. Se taie cubulete mici. Merele se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o oala mare, se amesteca cu aproximativ 800g zahar si se lasa de seara pana dimineata (cazul meu) ca sa lase merele zeama. 

Se pune la fiert, amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda de fund si eventual daca mai este necesar se adauga zahar. Inainte cu 10-15 minute de a stinge focul se adauga zeama de la o lamaie.

Se toarna gemul in borcane sterilizate, se pune capacul si se baga intre paturi la caldurica. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

29.08.2011, 10:52

excelent de buna felicitari

Rocsi 1

29.08.2011, 21:18

gemul ce imi aminteste de copilarie...un gem cu care am crescut si cu un gust grozav

Kori 1

25.09.2011, 15:30

gem de mere din gradina facea si bunica mea, vai da bun era, mai ales in clatite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina