Gogosari in otet fara conservant

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 10761 vizualizari

 

Buni tare si tin si 2 ani.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 3 radacini hrean mari
  • 3 legaturi frunze de telina
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 tije dela frunzelede talina
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet fara conservant:

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane.

Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.

Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.

Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 10 litri.

Cand clocoteste se pun gogosarii la oparit si se lasa 3-4 minute dupa ce clocoteste din nou ( se fierbe cu capac).

Eu am folosit o sita de prajit cartofii si le-am oparit pe rand.

Se scot intr-o cratita sa se mai raceasca.

Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.

Se pun gogosarii in borcan si se bat pentru asezare (fara aer intre ei).

Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.

Borcanele se pun pe o tava de metal si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.

Se umplu borcanele cu zeama fierbinte (se refierbe), se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.

Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.

Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru iarna.

Sunt buni de mancat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet fara conservant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]