Gomboti cu carne si ciuperci brune

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 19 Dec 2018 | 3099 vizualizari

 

Reteta romaneasca, ardeleneasca :)

 

INGREDIENTE

  • pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci brune,
  • 2 cepe,
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce
  • pentru aluat:
  • 1,5 kg cartofi,
  • 2 oua.
  • cca 400 g faina,
  • 2-3 linguri unt topit,
  • sare,
  • piper,
  • pentru sos:
  • 200 ml smantana,
  • boia dulce,
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu carne si ciuperci brune:

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt. In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea. Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa. Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald. Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure. Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm. In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare. Servim cu sosul de smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca va ramane aluat, puteti face ce am facut eu: am format repede niste biscuiteii si sticksuri, i-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu carne si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor