KETCHUP PICANT

de Bucataras Medi in Conserve, 15 Sep 2012 | 6958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 2 mere
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • 150 g zahar(zaharul este in functie de cat de dulci sunt rosiile )
  • 150 ml ulei
  • 75 ml otet
  • 3 ardei iuti
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA KETCHUP PICANT:

Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si duuuuuuuuuuuuulci.

Spalam rosiile,ardeii si merele.Curatam ardeii si merele de seminte si cotoare.Taiem in bucati potrivite toate legumele si apoi le pasam cu ajutorul blenderului.Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun si o dam la foc 
Lasam sa scada bine avand grija sa amestecam din cand in cand.Cu circa 10-15 min inainte de a lua de pe foc punem in compozitia de mai sus usturoiul zdrobit si ardeiul iute taiat marunt.Amestecam.
Luam compozitia  de pe foc o lasam sa se racoreasca si apoi o dam prin sita .Obtinem  un sos  fin.Condimentam sosull astfel obtinut cu sare si piper dupa gust,la fel si cimbru si oregano.Mai adaugam otetul,uleiul,zaharul .Amestecam bine si punem iarasi pe foc. Lasam sosul pana cand capata o consistenta groasa.

Luam de pe foc ,turnam in borcane sterilizate si incalzite, apoi capacim. Acoperim borcanele cu ceva gros(patura) si tinem asa pana a doua zi cand   le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "KETCHUP PICANT" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa