Mamaliguta cu branza (ca la bunica).

de lilik in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2012 | 9310 vizualizari

 

Este o papica simpla dar f gustoasa cu iz de amintiri...

 

INGREDIENTE

  • branza de burduf
  • carnat afumat
  • slanina
  • faina de porumb
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza (ca la bunica).:

Am pus doar ingredientele fara cantitati,deorece eu am pus totul la ochi si dupa plac,asa cum facea bunica :D.

Taiem slanina cubulete si carnatul feliute,apoi le punem intr-o tigaie sa se prajeasca.

Intr-un tuci punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem malai in ploaie astfel incat sa obtinem o mamaliguta moale("mamaliga slobozita" ii zicea bunica).

Luam un vas si faramitam pe fund branza de burduf dupa plac,apoi deasupra punem un strat de mamaliga fierbinte pe care o uniformam cu lingura trecuta prin grasimea fierbinte ce a lasat-o slaninuta,punem feliute de carnacior,putina slaninuta crocanta,alta branza de burduf(tot dupa plac),apoi inca un strat de mamaliga pe care o uniformam si deasupra punem carnaciori,slaninuta si branza.

Facem 2-3 straturi si pe ultimul strat de mamaliga punem restul de carnacior,slaninuta si branza,apoi punem un capac astfel incat sa stea la cald 5 minute ca sa se topeasca branza(eu nu am mai apucat sa fac poza dupa ce s-a topit ).

Servim cu mare pofta..

TIPS-URI

1

daca preferati bagati in cuptor 5-10 minute la 180°.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza (ca la bunica)." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]