Mamaliguta cu sos Rustic

de epurasha2bb in Pui, 4 Iun 2010 | 8603 vizualizari

 

asa ne place noua mamaliguta....mama, mama, si o facem in fel si chip.Aseara am gatit -o cu sosulet rustic, cu cotoias de gaina de la tara, totul bio :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cotoaie de gaina
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 morcov
  • 4 linguri pasta de rosii cu ardei puse la  borcan cu ulei
  • 2-3 graunti de usturoi
  • pt.mamaliga:apa, sare, malai si 2 linguri de ulei de floarea soarelui(tot productie proprie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu sos Rustic:

Am spalat bien cotoiasele si el-am pus intai la fiert in apa cu sare.Apoi am spalat, curatat si tocat legumele, morcovul l-am dat pe razatoare si grauntii de usturoi iar restul la cutit marunt.Apoi le-am pus la calit in puti ulei si am adaugat dupa 5 minute si pasta de rosii cu ardei.Apoi am adaugat putina zeama din cratita unde fierbeau cotoaiele si am mai lasat putin sa se inabuse.Am pus spre sfarsit sare din sac si piper negru boabe zdrobite in piua impreuna.

Apoi am adaugat un pic de ulei peste cotoaie cand a scazut apa cat sa se rumeeasca putin.Apoi le-am adaugat alaturi de sos si am mai lasat putin pe foc sa se amestece aromele.

Am pregatit mamaliguta in stilul clasic, respectiv am fiert apa cu sare si cand a dat clocot am adaugat malaiul in ploaie amestecand mereu.Puteti face intr-un tuci sau daca aveti ca mine tigaia Doubletta e foarte buna ca se si curata usor.Spre sfarsit adaugati si uleiul si mai amestecati. Puneti malai atat cat vreti sa faceti de vartoasa, eu am pus cam 1 /3 din punga ca am facut decat pt.noi 2.

Serviti mamaliguta cu sosuletul in mijloc si cu cotoisaul de gaina rasfatandu-se deasupra.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu sos Rustic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

epurasha2bb 1

04.06.2010, 22:56

Ramonaky 1

09.06.2010, 19:23

As manca asa ceva zilnice mancarea mea preferata,de mic copil vai ce pofta mi-ai facut...scriu aici si inghit in sec5 furci mari-mari

elena1988 1

13.03.2011, 18:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii