Mousse de ciocolata cu cafea

de gaby_duceag in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 12564 vizualizari

 

O spuma aerata, o crema pufoasa ce ar incununa cu succes un profiterol sau un blat pufos de tort. Un vis al ciocoliticilor, o incantare a iubitorilor de cafea, desert perfect pentru mine.
Oda ciocolatei si cafelei!:))))))

 

INGREDIENTE

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte condensat
  • 2 linguri cafea
  • 2 galbenusuri ou
  • 4 albusuri ou
  • 5-6 linguri zahar + 2-3 linguri
  • 100 gr unt
  • o lingura esenta rom
  • 15 ml apa
  • un plic zahar vanilat
  • un vf cutit sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata cu cafea:

Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai cea! exprimata de fiica prietenei mele ce a fost trezita din somn, nervoasa :)) cu o cupa aromata si fina.

1.Pregatiti o craticioara cu apa, pe care o puneti la fiert. Intr-un bol metalic (sau alta craticioara) puneti ciocolata, untul, laptele condesat si cafeaua (daca nu aveti lapte condesat faceti o cafea concentrata si puneti 50 ml inlocuind laptele si cafeaua pudra)si le puneti peste vasul cu apa care fierbe. Amestecati pana la omogenizare apoi o lasati la racit.

2. In alt bol metalic (sau craticioara ) puneti galbenusurile crude impreuna cu 5-6 linguri zahar, apa si romul. Il plasati tot deasupra vasului cu apa care fierbe si amestecati incontinuu. Nu va opriti decat atunci cand zaharul este topit iar consistenta amestecului este fina, asemanatoare smantanii, groasa, cremoasa. Dureaza putin, undeva la 7-10 minute. Raciti.

3. Cand ambele amestecuri s-au racit, le amestecati si omogenizati.

4. Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugati cele 2 linguri de zahar ramase si mixati inca 2 minute. Opriti albus pentru decor iar din cel ramas luati 1/3 si amestecati cu ciocolata si galbenusuri. Restul il adaugati usor, usor. Avem nevoie de o crema aerata, pufoasa, asa ca nu va grabiti.

5.Impartiti in boluri si spritati deasupra albusul ramas. Partea asta nu e neaparat necesara. Puteti pune si frisca sau..nimic. Dati la rece pentru cel putin 2 ore (sa nu credeti ca eu am facut asta :))) ca nu pot eu rezista :)) ).

E grozava!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

25.07.2011, 10:04

multumesc, fetelor.
Asa as manca o cupa acu'
))
saptamana buna tuturor!

lilik 1

26.07.2011, 13:46

eu nu te cred ca e asa buna daca nu imi dai sa gust

nannicu 1

28.07.2011, 22:49

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea