Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

de nico_nico in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2018 | 6002 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 700 gr carne tocata de pui si 300 gr carne de vita
  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel mare
  • 300 gr telemea
  • legume (telina, patrunjel, morcovi, ardei rosu si verde)
  • 1 kg cartofi rosii 
  • pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna)
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel:

     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii.

Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei, in tigaie, pana se inmoaie putin.

Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele, cu putina sare, pana se inmoaie putin, apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute pana se patrunde bine carnea. Sa nu uitam si de pasta de ardei, cam 1 lingura buna.

Intr-o tava mai mare, unsa cu unt putin, punem un strat de cartofi, branza, vanata, dovlecel, apoi carne, branza si iar un strat de cartofi, vanata, dovlecel, carne, branza deasupra sa raman cartofi si branza.

Se da la cuptor circa 30-35 minute pana capata o culoare maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ancutsa 1

16.09.2018, 19:59

Foarte buna!

oanapl 1

16.09.2018, 23:10

Ce buna este!

Rahela Velicu 1

17.09.2018, 21:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]