Paine impletita

de Miha in Piine, 20 Mai 2009 | 4752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 500-550 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Se freaca drosjidia cu putin lapte caldut si zahar. Se face o adancitura in faina si se toarna acolo.Lasam vreo 10 minute,pana incepe drojdia sa se umfle.

Sarea o dizolvam in laptele caldut amestecat cu apa,dupa care turnam peste faina putin cate putin. Se adauga si uleiul,framantand mai departe.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,in jur de jumatate de ora.

Se imparte aluatul in 3 parte egale si se impletesc.

Punem in tava unsa cu ulei.Se mai lasa la crescut in jur de 15 minute,ungem cu ou batut,presaram mac si susan si  dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Se impune o precizare...eu am folosit masina de paine. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Miha 1

21.05.2009, 22:04

Banuiesc ca asta a impresionat-o la maxim. )

Bucataras Dragos 1

24.05.2009, 15:34

mmmmm.....

Miha 1

24.05.2009, 16:34

Dragos,daca ai sti cum miroaseeee...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu mac