Para cu mascarpone si jeleu de portocala

de alldaycooking in Dulciuri, 12 Apr 2011 | 4858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 para
  • 1 portocala
  • unt
  • scortisoara
  • mascarpone
  • miere
  • gelatina
  • migdale macinate
  • ricota
  • zahar vanilat
  • afine
  • frunze de menta 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Para cu mascarpone si jeleu de portocala:

Para am taiat-o in jumatate si am asezat-o intr-o tava termorezistenta. Am presarat putina scortisoara si am adaugat cateva cubulete mici de unt pe cele 2 jumatati de para. Le-am uitat putin cam mult in cuptor, in principiu ar fi suficient 20 de minute la 170 grade Celsius.

Pentru jeleu am stors sucul de portocala, am ras putina coaja de portocala, l-am amestecat si am pus un betisor de scortisoara. Jumatate dintr-un plic de gelatina l-am pus la hidratat in 50 ml apa. Am incalzit gelatina fara a o fierbe si am amestecat-o cu sucul de portocala din care am scos betisorul de scortisoara. Am pus jeleul in paharele mici si am lasat peste noapte la frigider.

Ricotta se amesteca cu putin zahar vanilat. Para coapta si racita se aseaza pe farfurie, cu o lingurita punem putin mascarpone, glazuram cu miere si presaram migdale macinate. Adaugam pe farfurie jeleul de portocala si il coafam cu putine migdale macinate. Intr-o forma de steluta punem cam 2 lingurite de ricota, scoatem forma si decoram cu bobite de afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Para cu mascarpone si jeleu de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pere in vin umplute cu ciocolata