Pasca traditionala cu orez

de Gherca Daniela in Dulciuri, 29 Mar 2016 | 3236 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa prepar o pasca cu orez, cum mancam cand eram mica, dar si la cerea sotului!
Aceasta reteta este tare buna,are un gust deosebit de bun si aromat!

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 350g faina
  • 1 praf de sare
  • 150ml lapte
  • 100-130g zahar
  • 70g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20g drojdie
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 500g branza dulce de vaci
  • 2-3 oua
  • 200g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 cescuta orez
  • 3 cescute lapte (pentru a fierbe orezul) + 3 linguri zahar
  • sare

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou cu 5 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu orez:

Pentru inceput pregatim maiaua din drojdie cu 5 linguri lapte caldut, 5 linguri zahar si putina faina, lasam 10 minute pana cand drojdia se umfla.
Zaharul il amestecam cu laptele caldut si vanilia pana se topeste tot zaharul.
Intr-un bol punem faina cu praful de sare, adaugam pe rand drojdia crescuta, laptele dulce, galbenusurile si incepem sa omogenizam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat lipicios. Adaugam treptat si untul topit si caldut, framantam pana obtinem un aluat usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
 Orezul il spalam bine si il fierbem in lapte pana scade tot laptele si orezul este umflat, adaugam si zaharul si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Branza o amestecam cu putina sare, zaharul, ouale si vanilia, adaugam si orezul fiert, apoi omogenizam bine totul.
Dupa ce a crescut aluatul il intindem cu mana, (ne ajutam de putin ulei), apoi il asezam int-o tava de 24cm pe care am uns-o cu ulei, adaugam umplutura, iar coca ramasa deasupra o dam peste umplutura.
Ungem cu galbenus de ou stins cu lapte, toata suprafata, apoi dam totul la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.03.2016, 11:32

Interesantă!

Catalina L 1

31.03.2016, 22:38

originala

mihaelar63 1

05.04.2016, 02:57

Ce interesanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de tapioca cu căpşuni