Paste cu scoici

de brunetica in Paste, 27 Noi 2011 | 6915 vizualizari

 

O reteta delicioasa .Am servit prima data aceasta reteta la cumatra mea si mi-a placut foarte mult. Incercati reteta merita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. bavette ( sau spaghete)
  • 1-2 kg. scoici  proaspete
  • 1 ceapa medie
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • jumate de lingurita de boia iute
  • o lingurita de patrunjel verde tocat
  • 200 ml. vin alb sec
  • 2 lingurite pasta de bulion
  • o jumatate de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:

 

Prima data se curata scoicile de alge si  nisip, le spalam bine.

Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile si le punem intr-un castron iar apa in  care au fiert scoicile o strecuram printr-un tifon de cel putin 2 ori pentru ca lasa nisip ( nu o aruncam). 

Taiem ceapa , patrunjelul si usturoiul, ardeiul iute si le calim in uleiul incins. Dupa cateva minunte adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute pana se evapora pe jumatate , dupa care se strecoara pentru a ramane o zeama limpede, adaugam zeama in care au fiert scoicile , bulionul , boiaua iute si sare.

Lasam cateva minunte sa inceapa a fierbe si adaugam scoicile si lasam sa fiarba cam 5-10 minunte.

Pastele le fierbem dupa instructiunile de pe pachet.

Cand pastele sant fierte intr-un bol mai mare adaugam scoicile cu tot cu sos si adugam pastele, amestecam bine si punem in farfurii.

 

TIPS-URI

1

200 ml. apa la 2 kg de scoici nu este putina pentru ca scoicile mai lasa si ele apa. 

2

Sosul care se face se serveste cu paine mai crocanta ,Se inmoaie painea in sos.Intr-o poza se vede sosul despre care vb.

3

Scoicile trebuie sa fie proaspete , nu trebuie sa fie crapate sau  deschise, acelea sant moarte si nu se mananca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Linguine con vongole