Paste cu sos aromat de rosii si friptura de vitel

de Nadyne in Paste, 10 Noi 2016 | 2420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 6-8 bucati carne de vitel pentru friptura
  • 500-600 ml suc grosut de rosii sau o cutie de rosii cubulete
  • busuioc
  • cimbru
  • oregano
  • cativa catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos aromat de rosii si friptura de vitel:

Spalam bucatile de carne, le condimentam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri cu ulei, turnam 200 ml apa si introducem in cuptorul preincalzit.

 Stropim din cand in cand friptura cu sosul format, mai completam cu apa calda daca este cazul. Lasam la cuptor pana este frumos rumenita si bine patrunsa.

 Pastele se fierb in apa cu putina sare si 2 linguri ulei masline, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se pun in strecuratoare si se trec prin jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.

 Calim cateii de usturoi in 2 linguri cu ulei, la foc mic, pana se auresc putin, adaugam sucul de rosii sau cubuletele de rosii si condimentele si dam cateva clocote bune. Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam putin pe foc. Zdrobim usturoiul cu furculita sau il indepartam de tot din sos, cum doreste fiecare. Daca  folosim cuburi de rosii in suc le pasam dupa fierbere.

Servim pastele cu sos aromat, alaturi de friptura gustoasa de vitel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos aromat de rosii si friptura de vitel" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza la cuptor