Pastrama de pui

de Gherca Daniela in Mezel de casa, 3 Aug 2017 | 12058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • boabe de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • piper macinat
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Pieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore.
Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem din nou si il bagam la recem in amestecul de zahar, sos de soia, piper si boia, pentru 12 ore.
Dupa ce a stat la marinat, scoatem bucatile de piept, le legam strans cu ata de bucatarie si le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic pentru jumatate de ora acoperit cu folie de aluminiu si inca o ora fara folie.
Din cand in cand, ungem bucatile de pui cu sosul din tava.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet si se poate servi la aperitiv sau chiar la pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat