Pernite cu cacao

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2011 | 5604 vizualizari

 

...desigur delicioase pentru micul dejun.
Cu multa vreme in urma am gasit aceasta reteta deosebita pe blogul Inei( flori de cires) si-i multumesc tare mult...de atunci o fac mereu... e grozava!

 

INGREDIENTE

  • -1/2 cana faina de kamut ( eu am cumparat de la Plafar, dar se poate inlocui cu faina alba/secara etc)
  • 1 lg faina integrala
  • 1 lg faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in)
  • 4 lingurite cacao sau carob( pudra de roscove)
  • 1 lingurita ulei (NU de masline sau vreun alt tip de ulei aromat, preferabil un ulei cu gust neutru)
  • 3 linguri  sirop de artar sau miere   sau zahar brun
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu cacao:

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si obtinem un aluat maleabil care are consistenta marzipanului.

Impartim in doua bila de aluat obtinuta.

Intindem prima bucata intr-o foaie subtire si taiem( cu rotita de pizza), pernitele.

Facem acelasi lucru si cu bucata a doua de aluat.

Punem pernitele de aluat pe o foaie de copt si coacem in jur de -10 min functie de grosimea lor.

Se scot din tava  se lasa la racit si se depoziteaza in cutii inchise( pot fi si de carton).

Se servesc la micul dejun...delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat