Cea mai buna compozitie de pasca si placinta cu branza, amestec de branza sarata si dulce....Aceasta compozitie e o nebunie, o folosesc atat la placinta cat si la pasca
Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si apoi se amesteca bine cu cea de vaci si smantana. Avem nevoie de smantana grasa pentru ca branza este uscata mai ales ca am folosit branza 0% grasime. Hidratam stafidele in rom si coniac pentru 40 de minute. Ouale la temperatura camerei se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Adaugi treptat zaharul, siropul de la stafidele hidratate, vanilia si coaja de citrice. Pui ouale si grisul la branza si amesteci usor. Compozitia se gusta si se potriveste de zahar si arome dupa preferinta, daca nu e destul de dulce mai adaugati putin zahar si amestecati. Va rezulta un aluat mai gros. Daca branza e prea uscata mai adaugi smantana iar daca e prea lichida mai adaugi gris.
Tapetam o tava, asezam jumate din foile unse cu ulei sau unt topit dupa care punem compozitia cu polonicul amestecand bine la fund. Asezam peste tot stafidele peste branza. Punem restul de foi, le intepam si eventual le ungem cu galbenus amestecat cu ulei. Eu am uns foile si cu apa calda ca sa nu crape. Dam la cuptor pentru 50-60 de minute pana se rumeneste.
A iesit foarte multa compozitie insa mie imi place cu multa branza. Am facut si pasca fara aluat din aceleasi cantitati. Am varsat amestecul de branza in forma de tort cu unt si gris. Puteti face cu 1/2 compozitie o placinta si cu cealalta pasca. Este o minunatie de pasca.
Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar. Daca va plac foile crocante de deasupra dupa ce scoateti placinta o lasati neacoperita, daca insa va plac foile moi atunci acoperiti-o de cum ati scos-o cu folie alimentara si pe deasupra cu un prosop.