Placinte ardelenesti cu branza

de tanyapatap in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2014 | 6336 vizualizari

 

Reteta apartine lui Motan,cu mici modificari,am adaugat oua in aluat si zahar vanilat,si in umplutura 2 pliculete de zahar vanilat,imi plac mai aromate :D ,multumesc ptr reteta :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 800 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 40 gr drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • sare
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 600 gr branza telemea de oaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri de smantana
  • 3 oua
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti cu branza:

Se dizolva drojdia intr-un bol cu apa calduta si cu putin zahar.

Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc.Se pune drojdia acolo se presara cu faina si se lasa pana creste cam 5 min.Se pune si uleiul,sarea,ouale si se amesteca toate.Se toarna apa cate putin si zaharul vanilat si se framanta pana devine o coca nelipicioasa.Se mai framanta pe masa presarata cu faina 10 minute si se pune intr-un castron la crescut acoperit cu un prosop curat 1h.

Se rade branza intr-un castron si se amesteca cu smantana,zaharul vanilat si oul pana se omogenizeaza.Aluatul se imparte in bucati ca o minge de tenis.Se aplatizeaza pe masa cu faina in forma rotunda.Se pune branza pe jumatate,se trage cealalta jumatate peste si se sigileaza pe margine cu o furculita ca sa nu iasa compozitia.

Se lasa 15 min la crescut dupa care se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti.Cand sunt rumene se scot pe un servetel absorbant de bucatarie.Sunt bune calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinte cu aluat din iaurt si umplutura de branza