Placinte dospite

de CretuValentina in Mancaruri de post, 7 Iun 2019 | 7041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calda
  • sare o lingurita
  • 50 g drojdie
  • 250 ml ulei
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte dospite:

Cernem faina, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam drojdia amestecata cu sarea,apa calda si incepem sa framantam pana se incorporeaza toata faina, apoi punem putin ulei sa nu se lipeasca de lighean si lasam sa creasca 30 min.

Cand a crescut, punem aluatul pe blatul de lucru si facem bilute, apoi cu mana apasam pana facem o foaie mai groasa.

Punem uleiul intr-o tigaie si cand s-a incins uleiul, luam o foai de aluat si o punem la prajit pana se face aurie pe ambele parti.

Se servesc calde cu zahar, miere sau gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post -Colac cu vinete