Placinte la cuptor

de pity19 in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 3587 vizualizari

 

INGREDIENTE

Am avut :
  • 800 gr faina
  • 50 gr drojie ( am avut doua , fiecare avea 25 gr )
  • apa calda ( cat cere faina )
  • o lg sare
  • un varf lg zahar
Umplutura :
  • 100 gr branza de oaie sarata
  • o legatura marar proaspat
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte la cuptor:

Aluatul : Punem faina intr-un castron , sarea , zaharul , drojdia dizolvata in apa calda , framantam putin dupa care completam de apa , framantam din nou , si dam la crescut in loc cald aprox 40 de minute!

Dam branza pe razatoare , mararul il clatim si il tocam cu un cutit , amestecam cu branza!

Rupem o bucata din aluat , intindem cu sucitorul foaie subtire , in mijloc ungem cu oul batut ( cu o pensula ) , peste care punem branza amestecata cu marar ( doua linguri am pus eu ) ,ungem cu ulei ,  punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor aprox 30-40 minute la foc mediu spre mic!

In acest fel continuam si cu restul placintelor!

TIPS-URI

1

Dupa ce umplem , luam fiecare colt si inchidem , apasam cu mana dupa care intindem din nou cu sucitorul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac cu rozmarin