Prajitura cu rubarba

de Valclaudia in Prajituri, 14 Mai 2016 | 5181 vizualizari

 

Va poftesc la o bucatica de prajitura dulce-acrisoara

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de rubarba
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 5 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar tos
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic coaja de portocala de la Dr.Oetker
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop.

Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri zahar tos.

Galbenusurile se mixeaza cu alte 5 linguri de zahar, praful de copt si pudra din coaja de portocala pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.

Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi procedam la fel incorporand siropul pe care l-am colectat de la cubuletele de rubarba.

Adaugam faina in ploaie, mixam.

Renuntam la mixer si cu ajutorul unei spatule incorporam cca 3 linguri din spuma de albusuri, usor, sa nu iasa tot aerul din albusurile batute spuma.

Turnam compozitia in tava, nivelam.

Presaram grisul peste compozitie, apoi asezam din loc in loc cubulete de rubarba.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute la 160 grade.

Scoatem tava, acoperim prajitura cu spuma de albusuri ramasa, nivelam.

Am presarat cristale de zahar galben peste spuma, apoi am dat tava iar la cuptor pentru alte 20 minute.

Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am portionat prajitura si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta crocanta cu rubarba si capsuni