Pricomigdale

de Ina in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 15646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • putina esenta de migdale
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g samburi de caisa
  • 50 g alune prajite nesarate
  • 2 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • fructe de goji ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa  mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ), faina si esenta de migdale.

Intr-o tava, pe hartie de copt  punem cu lingurita gramajoare din compozitia de pricomigdale, luand doar din marginea compozitiei, ca la galuste.  Drept mot am folosit alune si fructe de goji.

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 25 minute. Daca dorim sa obtinem pricomigdale mai crocante, coacem cu usa cuptorului usor intredeschisa , dar vom prelungi timpul de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ina 1

07.06.2013, 14:54

Ia sa-mi dai e-mail-ul sotului, Simona! )

Ina 1

07.06.2013, 14:55

Ma bucur mult ca va plac, si mie mi-au placut mult si chiar am exagerat cu mancatul lor ...

Raisha 1

19.11.2013, 17:48

Foarte bune!! Prajiturile copilariei mele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura