Pufosenie cu visine

de _Alina_ in Prajituri, 2 Noi 2012 | 4947 vizualizari

 

Yupiii! Clasele primare au vacanta asa ca pregatesc bagajele sa decolez cu juniorii la tara... Va doresc un weekend minunat si va las aceasta prajiturica rapida, simpla si gustoasa. >:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 1 cana + 1 lg cu varf faina de grau
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 1 lg esenta de vanilie
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosenie cu visine:

 1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.  

2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, cernuta putin cate putin peste compozitie, tot cu ajutorul spatulei. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam usor.  

3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm. Deasupra punem visinele din dulceata si introducem in cuptorul preincalzit la 180-190 °C timp de 30-40 min, sau pana cand scobitoarea iese curata ;).  

4. Dupa ce scoateti din cuptor, lasati la racit cam 10 min (sau nu:)), apoi puneti deasupra visine si sirop si taiati.
 
 

TIPS-URI

1

Dulceata folosita de mine seamana mai mult cu visinele in sirop decat cu o dulceata :D dar este minunata.

2

In loc de dulceata puteti folosi orice tip de fructe congelate, deshidratate sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosenie cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200