Puisori cu jambon

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2015 | 4807 vizualizari

 

Cautam o reteta pentru folosirea oualor ,,rosii' ramase . Denumirea originala era,, Petites Poussins tout juste eclos '' In traducere libera ,,puisori tocmai eclozati'' . Suna cam .... asa .Puisori este suficient pentru mine . Aportul personal a fost adaugarea patului de salata verde crocanta si sunca , asa natur , care a contrastat prin prospetime si a completat ouale . Este o idee foarte buna si pe departe o prefer vesnicelor oua umplute inecate in maioneza .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua fierte
  • 200 gr muschi file sau jambon afumat
  • 1 ardei Kapia
  • 1 salata verde mica
  • 2 masline negre
  • 1 lingura mustar frantuzesc bobite
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puisori cu jambon :

  1. La inceput am pregatit pe o farfurie din ardeiul kapia taiat ciocuri si labute pentru puisori . Pentru ochi am taiat masline negre .
  2. Am taiat ouale pe orizontala la 60% din inaltime .
  3. Am scos galbenusurile si le-am pus intr-un bol .Am adugat jambon taiat[ jumatate din cantitate ]  , sare , piper , mustar , ulei masline . Am mixat cu blenderul vertical obtinand o pasta .
  4. Pasta de galbenusuri am impartit-o in 6 parti egale . Fiecare parte am rotunjit-o in palme .
  5. Am umplut ouale cu bilutele de pasta cu galbenus . Le-am pus partea superioara .
  6. Am pus  ochi la puisori din masline , cioc si labute din ardei rosu .
  7. Am servit puisorii pe un pat de salata verde taiata fideluta amestecata cu fasii din restul de sunca .

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice mustar - eu doar frantuzesc am avut .

2

Jambonul poate fi inlocuit cu ton ,ansoa , somon afumat , etc .

3

Cantitatile sunt orientative , se pot folosi cate oua doriti .

Daca ti-a placut reteta noastra " Puisori cu jambon " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

miki_a 1

08.04.2015, 15:47

Vreau si eu sa ma joc!
Bravo! Excelenti, chiar de preferat in locul oualor umplute (cu toate ca imi plac si ele la nebunie), mai putin cele cu maioneza!

mihaelar63 1

08.04.2015, 16:05

Bunica

MOKUSKA 1

14.04.2015, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de curcan in foietaj