Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata

de deyutzky in Prajituri, 30 Noi 2014 | 64466 vizualizari

 

Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata
O bunatateeeeee. M-am inspirat de la LaANcuta (postavaru). Multumesc!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: faina, unt, zaar, oua, cacao, branza de vaci

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata:

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 250 unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Crema de branza:
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 250 g zahar
  • 2 fiole esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata:

Cum se prepara Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata:

Aluat:

Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu cacaua si praful de copt.

Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. La inceput se poate sa vi se para prea sfaramicios, dar continuati sa framantati pana cand untul se incorporeaza bine in faina.

Impartim aluatul in 2 parti egale, apoi le facem sub forma de bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator pentru 10 minute.

Crema:

Mixam branza cu zaharul si ouale, iar la sfarsit adaugam si esenta de vanilie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem o bila de aluat si o dam pe razatoarea mare direct in tava. Distribuim aluatul pe toata suprafata tavii fara a apasa prea tare.

Punem crema peste aluatul din tava si deasupra radem si cea de a 2-a bila de aluat.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 40 de minute.

Lasam la racit apoi servim.

O prajitura cu branza grozav de buna si aromata este si Prajitura cu branza si zmeura sau o alta varianta, un fel de prajitura turnata, numai ca are blat de cacao Prajitura cu branza si zmeura

Va recomandam si reteta Prajitura saseasca cu branza si stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

GabrielPopa 1

22.02.2017, 02:27

Eu in aluat am folosit zahar farin si a iesit un aluat excelent de bun. Iar la crema am folosit branza crema in loc de branza proaspata, in felul acesta crema este mult mai fina. Este o reteta nemaipomenit de buna

deyutzky 1

22.02.2017, 06:56

Gabriel, multumim pentru idei! Ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut!

danacoltor 1

05.05.2017, 19:11

Este buna dar totuși rămÂne aluatul de sub brânză puțin cleios. De ce?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy