Saratelele de casă sunt irezistibil de gustoase și se pot pregăti după rețete variate. Astăzi, vă prezentăm o rețeta cu brânză de vaci în aluat, iese foarte fragede și gustoase și merită să le pregătești și tu pentru cei dragi.
Pentru aceste Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, unt, ouă, brânză de vaci, semințe.
Cum se prepara aceste Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă
Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune făina, un praf de sare și untul la temperatura camerei. Amestecă până obții un aluat fărâmicios. Adaugă brânza de vaci și frământă în continuare. Încorporează gălbenușul de ou bătut și frământă până obții un aluat dens și omogen. Pune-l în folie alimentară, în frigider pentru o oră. După ce a stat la rece, scoate aluatul pe un blat înfăinat ușor și întinde-l în strat egal, cu grosime de aproximativ 0,5 cm. Decupează forme la alegere, apoi așază-le în tava de copt. Unge-le cu ou bătut și presară semințe de mac, susan sau parmezan ras. Coace saratelele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 10 - 12 minute, în funcție de cuptor. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă-le la răcit. Servește-le cu mare poftă, sunt atât de fragede și gustoase, încât trebuie să faci porție dublă.