Am vrut un altfel de saratele...si pentru asta am tras cu ochiul la cea care stiu eu ca face multe saratele, in tot felul de combinatii delicioase si anume la bucatarasa noastra Claudia, alias Valclaudia...multumesc!!>:D
Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului toate ingredientele, jumatatate din cantitatea de faina si am pornit mixerul la viteza mica pentru 5 minute. Am pus si restul de faina si am mai lasat mixerul sa framante inca 5-10 minute, pana aluatul s-a desprins de pe peretii vasului.
Am intins cu sucitorul o bucata din aluat, am decupat stelute, le-am pus in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si am pus in mijlocul fiecarei stelute cate jumatate de miez de nuca sau seminte de dovlec. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute pana devin rumene la suprafata.
Pofta buna!!!
1
folositi accesoriu de protectie al mixerului planetar, pentru a nu face toata bucataria cu faina
2
dupa prima tura de saratele le gustati si mai adaugati sare daca este necesar