Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de simona72 in Slow Cooker, 26 Sep 2015 | 4832 vizualizari

 

Intradevar, este cel mai simplu mod de a gati gustos si sanatos. De curand am achizitionat un slow cooker Crock-Pot 4,7 L si de atunci facem "cunostinta". Ne acomodam unul cu altul:)) si incercam retete. Prima reteta a fost un gulas, a iesit mortales, carne moale, frageda, gust divin....dar, s-a mancat asa de repede incat nu am mai avut timp de poze finale....Astazi, va aduc o reteta mai altfel de sarmale. Cum este toamna, cum sunt fan declarat dovleac placintar si cum am mai incercat si alte retete in care am combinat carnea cu dovleacul, am zis ca este ocazia ideala de a face niste sarmale din carne de vitel tanar in combinatie cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • foi de varza dulce pentru sarmale
  • pentru umplutura:
  • aproximativ 1 kg pulpa de vitel
  • 250-300 gr dovleac ras mare
  • 2 cepe albe
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de dovleac
  • sare ros de Himalaya cu chili dupa gust
  • 1 lingura piper proaspat macinat
  • 2 linguri concentrat de rosii(bulion)
  • 150 gr orez cu bobul lung
  • 2-3 linguri cimbru uscat
  • mai avem nevoie de:
  • 3 rosii mari, de gradina, taiate cuburi
  • varza ramasa de la sarmale, tocata fin
  • felii subtiri de dovleac
  • crengute de cimbru uscat
  • cateva ciupituri de sare roz de Himalaya
  • apa calda
  • 1 cana must(200-250 ml)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Foile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite.

Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Docleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in ulei de floarea soarelui. Am amestecat carnea cu dovleacul ras, ceapa calita, sare, piper, cimbru, orezul spalat, concentrat de rosii. M-am folosit de maini pentru a amesteca foarte bine compozitia si am asezonat cu sare si piper dupa gust. Cu umplutura astfel pregatita am umplut foile de varza, dandu-le forma de sarmale.

Pentru asamblare: am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 l Digital, un strat de varza tocata fin, cateva cuburi de rosii, pudram cu sare, asezam cateva grengute de cimbru uscat, peste, un rand de sarmalute, peste sarmalute, felii de dovleac, alt strat de sarmalute, alte felii de dovleac, restul de rosii si deasupra restul de varza tocata. Pudram pentru ultima oara cu sare, asezam deasupra cateva crengute de cimbru uscat, Printre straturile asezate presarm si ulei de dovleac, iar restul il turnam deasupra. Turnam cana de must si apa calda cat sa se vada deasupra(nu le acoperim cu apa). Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura "High" si timpul de gatire de 6 ore. Dupa ce timpul a expirat, aparatul intra automat pe modul de mentinere la cald, deci nu avem motive de temere daca suntem plecati de acasa sau dormim. Se servesc sarmalutele calde, cu putina varza tocata, felii de dovleac si smanatna, daca va place. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

in prima faza am selectat aparatul pentru 4 ore, am incercat o sarma, dar mai era nevoie de coacere...am mai setat inca 2 ore si a fost suficient

2

tips de la mama(eu am primit-o gata facuta de la ea): varza dulce, se alege sa fie o varza cu foi cat mai subtiri. Se curata varza, se inlatura cotorul din mijloc si astfel varza curatata se baga intreaga in congelator. Dupa ce varza a inghetat bine, se scoate din congelator si se lasa sa se dezghete fara nici un efort. Se desprind foile una cate una, se taie din cotor asa cum procedam de obicei la foile de sarmale si gata...sunt moi, nu se rup, se manevreaza usor si sunt numai bune de umplut

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L