Sos Béchamel

de Gagarin in Pt. paste, 19 Mai 2014 | 9219 vizualizari

 

Un sos alb cremos folosit in prepararea pastelor. Ideal pentru lasagna si sosul roma.

 

INGREDIENTE

  • lapte 1 l
  • unt 200 g
  • smantana 500 g
  • faina 120 g
  • sare 2
  • piper 2 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Béchamel:

Se pune laptele la incalzit. Dupa 2 minute se poate pune si untul la topit.

In momentul in care laptele e fierbinte si scoate vapori se toarna faina, sarea si piperul in untul topit si se amesteca pana la omogenizare la foc mic. Se toarna laptele fierbinte peste amestecul obtinut si se amesteca energic,la un foc mediu, pana ce devine cremos.

Opriti focul si adaugati smantana, amestecati si sosul este gata!


Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=C1dzl6lYZCo

TIPS-URI

1

Laptele trebuie sa fie la punctul de fierbere, aveti grije sa nu dea in foc.

2

Smantana raceste sosul si incetineste ingrosarea lui peste masura.

3

Dupa refrigerare sosul devine mult mai solid(gros) decat era initial.

4

Se poate adauga si putina nucsoara in sos dar eu prefer fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Béchamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

babi5 1

19.05.2014, 13:06

pity19 1

19.05.2014, 15:58

Nu am incercat niciodata! Dar arata bine!

Rocsi 1

19.05.2014, 21:08

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salsa alla pizzaiola