Sos carbonara

de Bucataras in Pt. paste, 23 Mai 2009 | 60522 vizualizari

Sos carbonara

 

Serviti cu paste fierbinti ...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr spaghete
  • 25 gr unt
  • 1 lingura ulei masline
  • o ceapa tocata marunt
  • 225 gr felii sunca afumata taiate bucatele
  • 3 oua, batute
  • 6 linguri smintina pentru batut
  • 55 gr brinza Ricotta rasa fin
  • 85 gr parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos carbonara:

  1. Fierbeti spaghetele intr-o cratita mare, cu apa clocotita si putin sarata timp de 10-12 minute
  2. Intre timp incingeti untul si uleiul intr-o tigaie pina cind se topeste untul. Adaugati ceapa si caliti-o timp de 5 minute, pina se inmoaie.
  3. Adaugati sunca si prajiti-o timp de 5 minute amestecind frecvent. Luati tigaia de pe foc
  4. Amestecati intr-un castron ouale, smintina, brinza ricotta, parmezanul, patrunjelul tocat si condimentele
  5. Strecurati pastele si puneti-le intr-o tigaie curata. Adaugati amestecul de sunca si omogenizati. Adaugati amestecul de oua si lasati compozitia sa fiarba la foc mic, amestecind mereu, pina cind ouale sint putin facute. Presarati parmezanul ramas si serviti imediat
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos carbonara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

eleny2010 1

12.11.2010, 23:51

delicios trebuie sa fie.pacat ca nu e si poza sa

wm_maw 1

12.01.2011, 16:17

Am pregatit si a iesit foarte bun. Nu am avut parmezan dar am pus cascaval si nici specimenul acela de branza. Am pus branza mea necunoscuta din frigider . In loc de patrunjel proaspat am pus de la plic... e iarna ce sa-i faci... si totusi a iesit foarte bun

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:51

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sos de nuci