Sos ragù

de lilik in Pt. paste, 16 Sep 2010 | 18251 vizualizari

 

e unul dintre cele mai cunoscute si gustoase sosuri folosite pentru paste....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne vita sau amestec vita-porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 coada de telina
  • 1/2 pahar de vin
  • cca 500 gr suc de rosii
  • 300 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos ragù:

se curata ceapa ,morcovul si telina ,se spala si se toaca f marunt. Se pun intr-o cratita la calit, iar cand incep sa se rumeneasca se adauga carnea pe care o lasam putin si o desfacem bine cu lingura de lemn. Cand toata carnea are aceeasi culoare se pune vinul si lasam pana se evapora. Dupa ce vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si apa, sare si piper daca dorim. Lasam sa fiarba la foc mic 2-3 ore amestecand din cand in cand. Daca scade prea mult mai punem putina apa.

TIPS-URI

1

se pot adauga si bucatele de carnat sau ciuperci daca ne place(eu il fac simplu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos ragù" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

iulianatanase 1

22.10.2010, 18:49

In primul rand felicitari pentru reteta,este foarte exacta .Si eu stau in Italia in emilia romagna,prov.Ravenna,dar n-am mai auzit de ragu napoletan.Eu is de 11 ani aici si stiu ca e originar din Bologna.Ca acum se face si in alte parti ale Italiei,asta-i alta treaba .Pe cuvant de sfoglina romagnola ...PUUP lilik

AIRAM62 1

17.02.2014, 13:25

Este corecta reteta, bravo!

AIRAM62 1

17.02.2014, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos Bolognese