Am pregatit niste paste simple cu sos marinara, pentru ca sunt extrem de bune atunci cand suntem in pana de idei si mai ales cand venim de la serviciu si nu avem nimic prin frigider. Sunt super delicioase simple sau cu parmezan sau mozzarella!
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (aprox 8 min.), se scurg de apa si se spala cu un jet de apa rece.
Sos marinara:
Intr-o craticioara punem 5 linguri de ulei de masline si usturoiul zdrobit. Lasam un pic usturoiul sa se prajeasca apoi turnam sucul de rosii, asezonam cu sare, piper si oregano dupa gust (eu am pus cat am luat intre degete) si cativa fulgi de ardei iute (daca va place mai picant!) apoi lasam sa fiarba circa 5 minute. Adaugam apoi vinul si mai lasam sa fiarba pana scade usor.
Amestecam sosul de rosii cu pastele si le servim calde. deasupra putem sa presaram putin parmezan sau mozzarella!
Sunt delciose, usoare, bune si in post sau cand nu avem idei pentru o cina rapida!
Pofta buna!