Spuma de ciocolata cu cafea

de Julie in Dulciuri, 21 Aug 2011 | 4701 vizualizari

 

Spuma de ciocolata cu cafea, un desert fin cu ciocolata si cafea

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 2 linguri lichior de cafea, 
  • 3 oua foarte proaspete, 
  • 3 linguri cafea preparata, 
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata cu cafea:

Se mixeaza galbenusurile, untul si 1 lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Se da vasul deoparte si se incorporeaza crema cu galbenusuri, apoi bezeaua, amestecand usor.

Compozitia obtinuta se toarna in cupe si se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi servita.

Spuma de ciocolata cu cafea se poate decora cu frunze de menta si ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]