Din cartea " Retete internationale pentru familia ta" primita de la Bucataras am ales sa fac aceasta supa delicioasa , o combinatie castraveti si iaurt...pe care o ador! Multumesc inca o data pentru carti...foarte frumoase!
Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare.
Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand restul peste crema.
Amestecati si dati la rece 1/2 ora.
Frecati feliile de paine de tara( de casa) cu usturoiul curatat si taiati-le cubulete sau fasii( cum doriti).
Prajiti-le doua minute in cuptorul incins.
Stropiti crutoanele cu uleiul de masline.
Ornati cu felii de lamaie si firul de marar.
Chefirul este o bautura originara din Caucaz cu gust placut acidulata si revigoranta obtinuta din lapte fermentat. Numele vine din turcescul " Kef" care inseamna bunastare.